AFF (Accelereret Frit Fald) uddannelsen er den mest sikre og moderne uddannelse indenfor faldskærmssporten. Du starter med at springe fra 4.000 meter, du har frit fald i ca. 50 sekunder og i 1.600 meter skal du selv udløse din faldskærm. Du lærer at styre din krop i det frie fald; falde stabilt, dreje rundt, flyve fremad, lave saltoer mm.

AFF Uddannelsen

Efter en grundig teoretisk gennemgang med efterfølgende praktik på rullebrædder, er du klar til at gennemføre dit første frie fald fra 4.000 meters højde.
Uddannelsen består af 8 såkaldte levels, der indeholder forskellige øvelser af stadig stigende sværhedsgrad. Til at begynde med (level 1 -3) springer du med 2 erfarne AFF-instruktører, en på hver side af dig. På de efterfølgende 4 spring (level 4 – 7) har du kun en enkelt instruktør med og på level 8 vil du være alene. Uddannelsen er meget koncentreret og kræver grundig forberedelse på jorden før hvert spring. Efter hvert spring vil du blive debriefet, det vil sige at du og dine instruktører gennemgår springet, så du har mulighed for at få ris og ros og lære af dine spring.

Level 1-3 koster 1.400,- pr. spring.

Level 4-7 koster 1.000,- pr. spring.

Kom igang med uddannelsen

Efter du har taget dit første staticline spring skal du have noget Accelereret Frit Falds uddannelse teori sammen med en instruktør. Efer det er du klar til dit første spring fra 4000 meter. For at finde instruktører er der lavet en Facebook gruppe kaldet AFF Skolen som du kan skrive inde på for at skrive hvor & hvornår du kan stå på en dropzone for at tage et AFF spring.

Før du kan starte på AFF uddannelsen skal du have taget en solo staticline faldskærmskusus som lære dig alt omkring faldskærmsudspring, teorien og praktisk. Du springer første gang ud af et fly fra 1000 meter hvor faldskærm udløses af sig selv (kaldet staticline).